Leavin'.


Edu näib suurelt jaolt seisnevat vastupidamises seal, kus teised on loobunud. (William Feather)

Ja tegelikult ju ongi täpselt nii. Me kõik tunneme rahulolu ja uhkust enda üle, kui suudame hakkama saada või olla üle asjadest, millega pole veel hakkama saanud või milles teised on põrunud. Pole oluline, kui tähtis see asjaolu, mis edukalt läbitakse on, vaid just see, et seal õnnestutakse. Ma ei arva, et see on paha, see on inimese loomulik omadus, refleks, nimetage kuidas tahate. Võistlushimu ja üleolemine kaaselanikest. Kuid siiski tuleks tähele panna kui üleülevaks minnakse, sest liigne üleolevustunne ja ennast teistest paremaks pidamine on juba inimeste juuresnegatiivne omadus.

Iga sekund võid sa sündida uuesti. Iga sekund võib olla uus algus. See on valik. See on sinu valik. (Clearwater)

Olen isegi vahest mõelnud, et miks ei võiks teha nii, et täpselt sel hetkel mil ma hingan uue hulga õhust oma kopsudesse, siis miks ei võiks peale väljahingamist öelda: "Nüüd ma alustan uuesti, teisiti..."

Aga kes ongi öelnud, et ei saa? Ainult me ise suudamegi kõike korda viia. Kui meis on piisavalt tahtejõudu, on kõik võimalik. Me peaksimegi nii mõtlema. Võtaksime kätte, hingaksime sisse, sulgeksime silmad, hingaksime välja, naerataksime ja ütleksime: "Nüüd käitun ma teisiti, paremini! Alustan uuesti!" Äkki on see üks viis leida endas sisemine rahu ja olla õnnelik. Ehk see aitab pääseda inimeste kurjusest, väheke leebemalt.

2 kommentaari:

Sander ütles ...

Sul on täiesti õigus. Inimene on võimeline peaaegu et ükskõik milleks kui ta vaid selle poole püüdleb. Küsimus on ainult selles kui palju ta sinna püüdleb?

Anne-Maria ütles ...

Püüdlus pole kuigi suur, loobutakse peagi, kui teele tuleb mingi takistus. Olgu selleks siis probleem, mille tulekuga ei arvestatud vms. Tekib tunne, et ei tahetagi püüda. Valitakse lihtsam tee.