It's enough to make me cry. But that don't seem like it would make it feel better.

Kõik minu emotsioonid on ülekaalukalt ületanud nostalgia. Mõnikord paneb lausa endki hämmastama, kuidas küll võib mõnda asja taga igatseda. Ja mina olen kord selline inimene, kes võib vist igaveseks vanadele aegadele mõtlema jääda ja enda silme ette erinevaid pilte kunagi olnud olukordadest luua. Ja see ongi see asi, et see kõik on kunagi olnud. Ja täpselt sellistel hetkedel tahaksin ma omada võimeid, et ma saaksin teatud hetkedel aja seisma panna ning neid kõige ilusamaid momente pikendada, et oleks rohkem säravaid hetki, mida meelde jätta. Ja isegi siis, kui minevikus elamine on vale, on vahel nii kuradima hea koos nende kõige paremate sõpradega koos naerdes vanu juhtumisi meenutada. Mitte, et ma nüüd ise enam mineviku varjus igat päeva üle elan.
Tegelikult ei ole see üks asi minevikust, mille ma nüüd võimalikult kiiresti taastada tahaks. Pigem oleviku ja selle, mis ees ootab - tuleviku. Ma tahan taas tunda piiritut usaldust, ilma, et ma peaksin mõtlema, kas asi, mille ma välja rääkisin kellelegi edasi kandub. Tahan jälle peast ära keerata nii, et me mõlemad koos seda teeme. Tahan jälle naerda nii, et mitte keegi muu ei saa aru, milles see nali nüüd siiski seisneb ja seejärel kõhukrampides vaevelda. Ma tahan jälle sinuga mööda linnatänavaid lonkida ja selle aja jooksul kõik maailma kõige targemad ja lollemad teemad ära rääkida. See kõik on küll aeg-ajalt olemas, kuid minus ei ole piisavalt kindlust, et kõike tõepähe võtta. Ma ei suuda olla päris kindel, et kogu see sõprus, mis kunagi oli, on nüüd täielikult olemas, või hoopis uuemal ja paremal kujul tagasi tulnud. Ja mulle ei meeldi ebakindlustunne, sest see muudab kõik, mida ma ette kavatsen võtta, ebatasaseks.

Eile ja täna oli siis meil Elvas laululaager. See oli nii tore! Esiteks juba seltskonna pärast, sest need inimesed, kes hobikoori kuuluvad, on tõepoolest nii vahvad. Kõige toredam selle asja juures on vist see, et laulud said lõplikult korda lauldud. Enam ei ole seda vastikut oskamatut tunnet, mis mõne laulu puhul ikka vaevas. Loomulikult sai ka nalja. Kõige vahvam oli ikka Sveni ja Gerdi korraldatud õudusõhtu meile, tüdrukutele. Umbes kella poole ühe paiku öösel hakkavad äkitselt peaaegu kõikide tüdrukute telefonid korraga helisema. Peast käis automaatselt läbi mõte, et mis nüüd siis lahti on? Loomulikult oli ka magus uni koheselt kadunud. Seejärel tehti meile toredate häälitsuste, klaveri madalaimate nootide ja tule kinni-lahti vajutamisega korralik šhow. Kõige toredam üllatus ootas ees Triinut, kes läks neile midagi ütlema, aga avastas uksi lahti tõmmates hoopis toolidest ehitatud müüri, mis oleks kindlasti ümber lennanud, kui mõni unimüts öösel kondama oleks läinud. Kõige tipuks pandi siis see "tolmuimeja" ka tööle (loe: madratsi pump, mis lärmab hullusti). Hästi tore etteaste, poikad! Twister on siiski kõigi aegade kõige lahedam mäng ever. Sellele sain ma isiklikult tõestust.

Tegelikult tundsin ma laagris olles kerget kahetsuse nooti endas. Ilus oli kuulata teisi klaverit mängimas ja pealekauba veel nii hästi. Eeskätt tooksin esile Valdo, kellest ma poleks iial arvanud, et ta oskab pilli mängida ja veel niivõrd hästi, et mul isiklikult lausa suu ammuli vajus! Vahepeal suutsin ise ka paar nooti ära mängida "Bella's lullaby'd", kuid see ei küündinud sellele lähedalegi, mida teistelt kuulda võis, mis omakorda tõi kaasa kahetsusmõtted sellest, et ma väiksena muusikakooli klaverit mängima ei läinud. Ju ma vist ei julgenud, kuigi ma sellele tihti mõtlesin. Äärmiselt kahju, sest minu meelest on klaveril kõlav muusika üks ilusamaid asju üldse, mida üks inimene oma kõrvaga kuulda võib.

Lausa uskumatuna võib endalegi tunduda, kuidas ma oma muusikat võin igatseda. Laagrisse minnes jäi mul mu muusikamängija koju ja pidevalt näris hinge õudne tahtmine Jack Johnsonit kuulata ja endale sellega sobiv meeleolu luua, sest sellel muusikal on minu üle mingi võlujõud, mis iga lauluga minu über sobiva atmosfääri ja mõtted pähe loob. Ja sellisest asjast võib kohe väga puudust tunda.

4 kommentaari:

gertu ütles ...

Haa, kuulsin laupäeva õhtul teie kiusu-ööst, vaesekesed :P!

Anne-Maria ütles ...

:D:D Kindlasti oli sul lõbus seda kuulata !

gertu ütles ...

Oojaaa :D, värvikaid kommentaare lisati ka :D

Anne-Maria ütles ...

Kohapeal oleksid sa seda kindlasti veel värvikamana näinud. :D:D