What makes you happy?

Täna olen üle pika-pika aja jälle maal, vanaemal ja sugulastel külas. Ma ei väsi vist iial kordamast ega kirjeldamast, kui uskumatult hea koht see on. Ma tunnen ennast kuidagi nii...kergelt. See on vist õige sõna kirjeldamaks seda, mis minu sees toimub, kui oma jala autost välja tõstan ning maad puudutan. Justkui piiritu rahu ja headus siseneks minusse. Sellel kohal on mingi uskumatu võlu, mis iga kord uuesti ja uuesti oma olemasolu näitab.

Enne jõudsin kutsudega jalutamas käia. Päike paistab, pisut jahe tuul paitab nahka ja sasib juukseid, tiik sillerdab ning iga sõõm värsket õhku tundub nii eriline olevat - ilm on uskumatult hea. Pärast mõneajalist ringi kõndimist mööda muruplatsi, vaadates seda ühte erilist puud keset suuri viljapõlde, seda vana sauna ning üleüldist loodust, on kõik korraga kuidagi nii selge kui selge. Selline rahu ja vaikus aitab tõesti asjadele, mis tavaelus kuidagi laheneda ei taha, väga lihtsa lahenduse leida ja muudab nii lihtsalt õnnelikuks.

Ma arvan, et kui te ise saaksite kasvõi korraks oma jalga sellele maalapile, mida meie pere kutsub maakoduks, tõsta, siis teaksite, mida ma mõtlen ning kuidas see mõjub. Isegi pilt sellest kõigest ei annaks seletust sellele, mis side mul selle kohaga on ning mis mälestused siin aeg-ajalt ellu ärkavad. Ning pealekauba on sügisel siin nii eriliselt kaunis, et silm lausa puhkab.

Ja tegelikult on ikka kuradi hea, et on koht, kuhu tulla ning kus alati, olenemata aastaajast või kuust, saab oma mõtteid korrastada ning lõpmatut headust nautida.

Jah, tunnistan, olen õnnelik.

Ja Mika nurgake.
Ta lubas teha ühel heal päeval minu silmast samasuguse suurepärase pildi nagu ta enda omast tegi. Mõelge kui tore!

2 kommentaari:

Mihkel. ütles ...

Mika's corner ROCKS!;D

Anne-Maria ütles ...

Vähe ei vää. :D