Now I'm crashing, don't know how it happened, but I know it feels so damn good. It feels like I'm in a race but I've already won the first place.

Kui ma üleeile öösel oma raamatuga lõpuni jõudsin tuli mulle pähe hulk mõtteid. Lugedes hakkasin mõtlema sellele, kui materialistlikud inimesed ikka on. Ollakse nii kinni asjades ning isegi juba vaimuüllitistes, kus mõeldakse, mida kõike endale omandada tahaks. Ma mõistan, et tänapäeval ei ole ikka võimalik nii ära elada ja hakkama saada, kui hinge taga pole punast krossigi, kuid mind häirib selle juures kõige rohkem see, kuidas inimestele lausa tahtlikult sunnitakse pähe sõna "raha" ning kõike muud jama, mis sellega seondub. Kõige kurvem on see, et kogu selle materialistliku kinnisidee juures hakkavad inimesed unustama. Unustama asju, mis on tähtsad. Seatakse ümber väärtushinnangud. Alguses tasapisi, killukeste haaval, kuid ühel hetkel on neid kilde jäänud liiga väheks, et elu terviklikult vaadata. Kaotatakse oskus elu vabalt elada ja nautida kõiki pisikesi osi, mis meid igapäevaselt ümbritsevad. Ja selleks hetkeks on kaduma läinud liialt palju tükke, et kokku panna tervik. Inimesed ei tohiks unustada elada.

Ja nagu ma juba mainisin, sain oma raamatuga lõpule ning mul ei ole lausa sõnu, kui hea see teos oli. Alguses küll kahtlesin, kas ma leian endas tahtmist sellega üldse algust teha, kuid ma olen ülimalt tänulik, et seda siiski tegin, sest muidu oleks ma üüratult paljust ilma jäänud. Alustades suurepärasest raamatust ja lõpetades heade mõtetega. Igatahes, soovitan soojalt. Ja kes vanemaid sissekandeid ei ole lugenud, raamatu pealkiri on "Taeval ei ole soosikuid" ja autoriks kes muu kui Remarque.

Ja kui aus olla, siis ma ei tea, mis mul viga on. Viige mind kuhugi ja muudke mind normaalseks.

3 kommentaari:

Heleri ütles ...

See on ülimalt hea raamat! Endal oli ka esialgselt, et väkk.. kohustuslik kirjandus-järelikult poe hea teos, kuid lugema hakates ei tahtnud enam lõpetada! Selle aasta vaieldamatult parim kohustuslik teos!

Unknown ütles ...

Ka teised Remarqi teosed on lugemist väärt.

Anne-Maria ütles ...

Heleri, ma tean täpselt, mida sa tunned. :)

Kessu, mul ongi see plaanis;)