We follow the lines 'til they get twisted out of place. Inside we're talk but there is nothing to say. Everything good and sweet has lost its taste.


Mõnikord on ääretult raske, mõneti isegi keeruline alustada. Leida üles märki, mis viitaks algusele ja aitaks vooluga kaasa minna, saada osaks enneolematutest seiklustest ja õnnetundest. Mõista miks, kuidas, kellega või koguni milleks. Kuid kogu keerulisus paistabki peituvat mõistmises.
Teinekord aga lihtsalt ei oska mõista. Ei suuda viia ühte ja teist kokku, luua nende vahele seost, mis kõlaks piisavalt mõistuspärasena, ehk isegi inimlikuna või lausuda õigeid sõnu, mis ümbritsevalt tuhmi uduloori eemaldaksid ja kogu elu klaarselgeks muudaksid. Lihtsaks.
Sellistel hetkel astuvad mängu inimesed. Needsamad, kes ühe suure inimsüdame kõige sügavamates soppides end peidavad ning õigetel hetkedel enda olemasolust märku annavad. Mõnikord on just nemad need, kes oskavad õigel ajal mõista. Oskavad panna sõnadesse neid tundeid ja mõtteid, mida ise kuidagi üle huulte lausuda ei suudaks. Panevad mõistma asju, mis olid seni mõistetamatud ning leiavad lahendusi probleemidele, mis on meeltes hulluksajavalt kaua tormilaineid tekitanud. Sellistel hetkedel võib rahulikumalt hingata.

Tunded on keerulised. Inimesed on keerulised. Ja kohutavalt raske on võtta mingisugustki seisukohta, kui kõik juhtlõngad ühtäkki silmapiirilt kaovad ning jätavad ihuüksi pimedusse ringi kobama. Ja pimedus on hirmutav, kui oled harjunud nägema. Lugema vastuseid värvidelt ning päikese joonistatud varjudelt. Kuid ometi tahaksin kõige rohkem teada, miks kõige imelisemad inimesed suudavad elu sõnulseletamatult keeruliseks muuta. Viia varjud ebameeldivatelt asjadelt, mida oleks soovinud pigem vältida ning kutsuda esile emotsioone, mida ei sooviks iial vabatahtlikult tunda. Ning ometi suudavad nad samal ajal muuta kõik hirmutavalt ilusaks, et süda sellele mõtlemisest rinnus suureks paisub ja sõnad kurku kinni jäävad. Ning kõigele paneb punkti omaenda lollus ja naiivsus, mis kogu pakutavat kraami endale kui õhku sisse ahmib ja kogu olukorra veelgi keerulisemaks muudab.

Ma lihtsalt sooviksin mõista.

6 kommentaari:

Riinu ütles ...

Kuule kirjeldustemeister, mulle meeldib su postitus, kohe väga :)

Anne-Maria ütles ...

Seda on uskumatult tore kuulda. :)

Unknown ütles ...

nendest kirjeldustest tunnen kohati ära enda mõtted...
siis vaatasin Sinu tähemärki-Kaksik, asi selge, miks postitused nii minu mõtete sarnased;)

Anne-Maria ütles ...

Võib-olla see ongi mu üks kirjutamise põhjustest. Pakkuda inimestele võimalust näha minu sõnades enese mõtteid, isegi siis, kui need minu omadega mõnikord kokku ei käi.

Kui tohib küsida, kellega tegu? :)

Maris ütles ...

olen Maris,mida täpsemalt silmas pead, et kellega tegu?!:)
aa, seda et..eelmine kommentaar läks kogemata varem sissejäänud kasutaja alt (kaidi alt):P

Anne-Maria ütles ...

Lihtsalt tundsin huvi, et äkki mõni tuttav lugema sattunud. :)