Große Olympiaschanze. HS 140


Täna leidis aset turnee teine vahepeatus Garmisch-Partenkirchenis. Seekord otsustas ilmataat pilveluugid suletuks jätta ning saata ka päikese särama parematele karjamaadele. Viimasest oli üle mõistuse kahju. Kuid sellegipoolest olid hüppetingimused võrreldes vihmase Oberstdorfiga lausa suurepärased. Näha võis vingeid õhulende, pikki distantse ning võistlus oli kõike muud kui vaid lihtsalt põnev. Tegemist oli viimaks jälle sellise mõõduvõtuga, mida ma suusahüpetelt ootan. Võrdne ning täis ootusärevust, kui esineb olukord, kus võitjat võib vaid pimesilmi ette ennustada.

Võistluse üheks suurhetkeks oli Simon Ammanni teises roundis püstitatud mäerekord 143,5 meetrit, millega ta suutis lennata kokkuvõttes kolmandale positsioonile, jäädes teisele kohale platseerunud Wolfgang Loitzl'ist maha vaid 0,1 punktiga. Šveitslane ületas Schlieri endise mäerekordi kahe ja poole meetriga. Minu isiklikuks suurmomendiks oli Gregori võit. Tegemist oli tõelise kivi langemisega südamelt, sest ma polnud sugugi kindel, kas Schlieri terviseprobleeme võib möödanikuks pidada. Kuid ometi olid lood teised ning kahe suurepärase hüppe järel suutis ta maanduda poodiumi kõrgeimale astmele.
Austerlastele on olnud tänane suurepärane päev ning nende dominatsioon tabelites pole sugugi vähenenud. Kokkuvõttes viis meest top kümnes, kaks nendest poodiumil. Ka norralased on oma seisu eelmise võistlusega võrreldes parandanud. Top kümne hulka suutis end mahutada kolm meest, Anders Jacobsen neist parimana viiendal positsioonil. Soomlastest oli parim Janne Ahonen kuuendal kohal.

Platz Nr. Name Nation Weite 1 Weite 2 Gesamt
1. 8 Schlierenzauer, Gregor At 136.5 137.5 277.7
2. 2 Loitzl, Wolfgang At 135.0 135.0 272.5
3. 49 Ammann, Simon Ch 132.0 143.5 272.4


Pool turneest on läbitud ning olenemata sellest, et Andreas Kofler turneeliidri kollast trikood kannab, on võitja saatus jätkuvalt lahtine. Homme ootab ees kvalifikatsioon Bergiselschanzel Innsbruckis. Ehk teisisõnu minu lemmikmäel. Ootan põnevusega.

Kommentaare ei ole: