Niemi campus.


Uue aasta alguses kolis LUAS enda äri- ja suuremas osas ka tehnoloogia teaduskondade tegutsemisala üle uhiuude Niemi linnakusse. Hoone ise on meie ühiselamust nüüd umbes 10-15 minutilise jalutuskäigu kaugusel, mistõttu saab hommikuti päris head mitu minutit kauem magada (varem oleks kõndima pidanud tervelt 5 kilomeetrit...). Esialgu mulle uus hoone väga palju meeltmööda ei olnud. Kõik tundus olevat maru kitsas ning labürindi kombel kokku surutud. Ja kuidagi ei saanud ma mööda Fellmannia ehk peahoone avatusest ning valgusrohkusest, mida Niemi hoones sugugi leida polnud. Kuid pärast mõngingaid majas veedetud tunde, muutus paik mulle ka pisut meeldivamaks ja nüüd hakkan juba vaikselt mõistma kogu kujunduse eripära. Nimelt peaks terve hoone olema omamoodi innovaatiliste ideede loomise ja kogumise keskpunkt, nii-öelda innovation hub, kus rõhku pannakse väga palju meeskonnatööd soodustavale keskkonnale. Ja siinkohal pean tunnistama, et grupiga kohtumiseks ja asjade arutamiseks on siia loodud üsna head tingimused: eraldi pisemad kabinetid kas siis ümarlaua või sootuks pehmete diivanitega ning arvutitega töötuba kujutavad ennast väga head töökeskkonda. Aga minu jaoks on Fellmannia siiski kõige imelisem paik töötegemiseks...oh seda valgust!

Lisaks Lahti koolile on majas ka Helsingi ja Aalto ülikooli pisemad osakonnad. Olemas on nii pisemad laborid kui auditooriumid.  
 Esimesel korrusel ongi klassiruumid nii-öelda keset käimist ehk peaaegu et otsapidi söögisaalis. Esialgu pidasin seda üpris kummaliseks, kuid nüüd olen asjaga päris ära harjunud. Ja nõnda on ju tegelikult veelgi mugavam kohvipausile minna - pole vaja kaugele käia! 

Sööklad ning koolis pakutav toit (meile antud KELA kaardiga tükkmaad soodsam - 2.60€) on üks nendest asjadest, mida siin enim hindan. Toit on meeletult mitmekesine ja väga, väga harva koolitoidu kriteeriume silmas pidades mitte maitsev. Valikus on nii "tavatoit" kui taimetoitlaste menüü, kusjuures võtta võib mõlemat. Lisaks veel rikkalik salativalik, enamasti lausa 2-3 erinevat, mille seast valida. Rääkimata leivavalikust ning võist-margariinist. Piim (0 ja 1%), keefir (piimä) ja vesi ka muidugi olemas. Ja kõige suurem üllatus oli see, et üsna tihti pakutakse ka kala (isegi lõhet!). Meie koolitoidule mõeldes üsna suur haruldus, eriti sellise hinna eest. Lisaks saab antud KELA kaardiga süüa igas AMK (ammatikorkeakoulu) rühmitusse kuuluvas koolis üle Soome sama hinna eest. Astu aga vaid sisse. 

Nii-öelda avatud garderoob, kus puudub igasugune valve ja kõik põhineb usaldusel. Ja päeva jooksul koguneb siia tunduvalt rohkem jopesid ja mantleid...

Kommentaare ei ole: