We shouldn't even think about tomorrow, sweet memories will last for a long, long time.


Istusin täna õues õhtuse päikese käes, sulgesin endalegi märkamatult silmad ning lasksin mõnusatel kollastel kiirtel lihtsalt üle kere laiali valguda. Pika talvega olin suutnud juba ära unustada, kui uskumatult meeldiv võib soojus olla. Kõige toredam oli aga sel hetkel, mil jällegi mõistsin, et lihtsad asjad on hingele just nagu palsam, mis kõik kriipivad haavad hetkega terveks ravib. Ja siis käis sisemusest läbi õrn jõnksatus, kui absoluutselt kõik asjad tükk tüki haaval kokku langesid. Kui läbi puude latvade taevas terendavad värvid täpselt õigete varjudega kokku sulandusid, kui kõrvadesse kostus täpselt see õige muusika, mida hing kõige enam vajas ning kui meel ja mõtted olid täpselt seal, kus nad olema peaksid. Ebareaalselt rahulik moment, mil süda ei oska ausõna enam midagi muud tahta ja mida on nii enneolematult raske sõnadesse panna. Ja ometi ei saa ju olla parem, kui süda sees tunneb.

Hetk selleks, et mõista, et tegelikult ei ole sellel, mis siiani juhtunud on mitte mingisugust tähtsust. Kõik asjad ei peagi minema nii, nagu on plaanitud, ning võib-olla on nii isegi parem. Ja mis sellest, et aeg-ajalt kogu elu vastu taevast lendab, et süda enese otsustamatusega täpselt nii palju haiget teeb, et tahaks selle tõesõna välja rebida ning hinge otsast ääreni kinni müürida, et valu jumala eest väiksemaks muutuks ja kõik halvad emotsioonid nõtkelt kiviseintelt tagasi põrkuksid, et kõikidest kokkulepetest kinni ei peeta ja et paljud asjad lähevad hoopis teistsugust rada pidi kui võiksid. Ja mis sellest, kui ühel inimesel on just täpselt sellised sõbrad ja täpselt selline perekond, kes kõik halva tuhandekordselt tasa teevad ning hinges sõna otseses mõttes päikese särama ja lilled õitsema ja linnud siristama panevad. Siis ei loe mitte ükski asi enam.

Tavalised koolipäevad on ametlikult oma lõpu leidnud, eksamiperiood on alanud ja mina olen millegipärast nii kuratlikult õnnelik. Ja nii on hea.

Ja ma päriselt ka armastan tulpe.

Muusika: Chase & Status - Time

Kommentaare ei ole: