Mäletan, kui Eurospordi nurgas vilkus aeg-ajalt märgike, mis näitas, mitu päeva Vancouveri olümpiani aega on, ning see näitas tollal veel numbrikombinatsiooni 98. Nüüd on tohutust ajavahemikust järele jäänud vaid üks päev ehk teisisõnu on suur ootamine läbi ning homme öösel saavad avapaugu XXI taliolümpiamängud. Suusahüpete favoriitide nimekiri on üüratult pikk ning võitjateks ennustatakse mitmeid tegijaid nii nooremast kui vanemast generatsioonist. Alustada võib oma taasnaasmisega palju kõmu tekitanud Janne Ahonenist, kelle medalikollektsioonist ongi puudu vaid olümpiakuld. Samuti ei või unustada Gregorit, keda ei või iialgi alahinnata, isegi arvestades fakti, et tegu on tema elu esimese olümpiaga, sest suuri tegusid oskab ta korda saata. Kindlasti ei või kahe silma vahele jätta Simon Ammannit ja Thomas Morgensterni, kellel olümpiamedalid varasematelt mängudelt juba taskus. Veel märgiks ära Adam Malysz'i ja Andreas Kofleri. Kuid ometi võib üllatada igaüks ning võitja hoopistükis pimedusest välja hüpata, ehtne näide oli Simon Ammann Salt Lake City mängudel. Kõigi saatus on lahtine ning seega ka põnevus kümneid kordi kõrgem, kuna mehed on end tõsiselt heasse vormi ajanud (siinkohal oleks paslik mainida, et murdmaasuusatamises on võitjad juba kindlad, medalid on ju enneaegu meie suusaässade tasku ära pistetud). Igatahes, need kaks nädalat tõotavad tulla üle mõistuse põnevad ning lootusrikkad. Soovin kõigile vinget olümpiat ning pikki öid telekaekraanide taga.


4 kommentaari:

Gerda ütles ...

Oeh, lõpuks ometi juba täna öösel need algavad! Ma ütlen vaid, et las parimad võitku ja loodetavasti on nendeks eestlased.. ;) Ja muidugi hoian ma su Gregorile ka pöialt! :)

Anne-Maria ütles ...

Mina olen eestlaste koha pealt ammu lootuse kaotanud, sest see ei ole lihtsalt võimalik, et meie omad (kes ju tegelikult võitjateks kuulutatud) oma "hea vormiga" mitte "suurepärase vormiga" Bauerile või Northugile vastu astuvad. Ja millegipärast Kikule ka mingit lootust ei anna. :D Ma ei tea, sõimake mind, et ma ei usu meie sportlastesse (kuigi väike lootusekübe ikka on, et meie omad suudavad ju alati üllatada), kuid nii see paraku on. Noored tulevad peale. :)

Tore, et sa hoiad! :)

Gerda ütles ...

Mina usun alati meie omadesse!! Juba eelmine aasta MM'il Liberecis, olin ma algusest peale kindel, et Andrus selle kulla ära toob ja nii see läkski! Kuigi sel aastal mu usk Andruse võitu on veidi vähenenud, sest tõesti Bauer ja Northug on näidanud imekspandavat minekut, siis tegelikult on tal siiski võimalus võita ja ma tõesti ootan ja loodan seda..
Ja no Kiku võiks imelise ja uskumatu comebacki teha, vot see oleks alles vinge! :)

Anne-Maria ütles ...

Kiku tegi midagi enneolematut, nõustun. Ja tore oli näha, et meil sel korral hästi läks ja hõbemedal tuli.

Liberecis olid asjad teisiti, seal oli eraldistart, kuid nüüd on ju ühisstart ja meie mehed on nii viisakad ning ei hakka seal küünarnukkidega paremate kohtade pärast vehkima. Kõike võib juhtuda, see on tõsi, kuid enneaegu medaleid tasku toppima ma siiski ei hakkaks. Pärast on see effekt, et kui tuleb hõbe või pronks, siis on kõik jõhkralt pettunud, sest pidi ju võitma. Ma ei tea, ma ei hakka enda lootusi küll meeletult ülesse pumpama, aga ootan huviga, mis saama hakkab. :)